søndag den 27. november 2011

1. søndag i advent

Nu er det altså snart december. Forberedelserne til julemåneden er i denne weekend nået på hyggelig vis:
Adventslys, tjek! Pakker, julepynt, julemusik, konfekt og lys i massevis, tjek, tjek, tjek! December kom an:






 Glædelig 1. søndag i advent!

torsdag den 24. november 2011

Julepost

Posten kom igår forbi med mange pakker. Nu må det gerne snart blive d. 1 december - glæder mig til at åbne den første pakke og låge - i pakken var jeg nemlig også så heldig at modtage en Johan Bülow Lakrids julekalender. Nammenam, det bliver godt!



Lidt julehygge i vindueskarmen er det blevet til. Planen er, at den "store" julekasse skal hentes op fra kælderen på lørdag, så der kan blive pyntet op til 1. søndag i advent.


Mor: Tak for dejlige decemberpakker og låger!

lørdag den 19. november 2011

Efterår i Fürstenwald

Skønt med endnu en weekend i pragtfuld vejr. Turen idag gik til Fürstenwald hvor vi fik samlet lidt til den kommende juledekoration. Resten af weekenden står på bagning og Mad Men sæson 4 :-)




Hygge med lys, kaffe, nødder, chokolade og ostemadder

Med ønske om en dejlig weekend

lørdag den 12. november 2011

Risotto med champignon og kikærter

Endnu en vellykket risotto ret i maven - mums!

Det tager ingen tid i køkkenet og smager absolut fantastisk. Vi fik i dagens anledning en wienersnitzel til, men alt andet kan sikkert også gå an :-)


Opskrift

50 g. margarine
1 spsk. olie
9 dl. grøntsags boullion
2 alm. løg hakket
2-3 hvidløg hakket
200 g. champignon
275 g. risotto ris (vi bruger Carnaroli)
100 g. kikærter
80-100 g. parmesan
1 håndfuld hakket persille


Fremgangsmåde (varer ca. 20 min.)

Bouillion holdes varmt ved lavt blus
Margarine og olie smeltes ved middelvarme
Løg tilsættes - simre i ca. 2 min. 
Hvidløg og champignon  tilsættes - røres rundt i ca. 3-5 min.
Risene tilsættes - røres rundt ca. 1-2 min. (skal være helt dækket af fedtstof)
Boullion tilsættes med 1 dl af gangen - røres rundt til alt vandet er opslugt, derefter tilsættes ny dl vand
Gem 1 spsk bouillion vand
Tilsæt kikærter, parmesan, persille og det sidste boullion
Smag til med salt og peber


BON APPETIT/ EN GUATA

søndag den 6. november 2011

Strikkegraffiti

I August måned læste jeg et blog indlæg fra Eckmann Alive Studio, der handlede om strikkegraffiti (læs indlæg her). Det er en idé, der er helt igennem genial og übercool! Jeg har siden den dag holdt øjne åbne for, hvornår jeg ville møde denne form for udsmykning.. Tatam, se her hvad jeg har fundet i Chur:

Havelåge nu med strikket trøje

Genialt, man får jo helt lyst til at røre, mærke og ikke mindst at se mere. Farver og liv til de i forvejen kedelige rå materiale, det kan jeg li'. Håber jeg kommer forbi mere garnstrikning på min vej...

Hyldest til garn bombning/ yarnbombing/ yarnstorming/ guerrilla-strikning/ graffiti strikning!

onsdag den 2. november 2011

21 grader

Efterårsvejret viser sig fra sin bedste side. Jeg klager ikke. Kunne idag spise frokost udenfor i bragende solskin iført T-shirt. Det bedste af det hele er, at vejret fortsætter ind i weekenden... I like, alot!

Donnerstag 3.11.11
ziemlich sonnig 
11°/21°