søndag den 18. marts 2012

Quinoa

Så blev det søndag endnu engang, en søndag uden mange skal-planer hvor jeg vågnede kl. 6.00 (!?!)

Frokosten er netop blevet nydt med quinoa pandekager, akacie honning og pære. Blev stille nydt i forårssolen med åbent vindue. Foråret er kommet til Chur, forhåbentlig for at blive. Nydes SKAL det!



Lækkert med lidt anderledes til frokost, men jeg er nu mest til "rigtige" pandekager med is og marmelade!

Quinoa stammer fra Andesbjergene i Sydamerika, hvor den er en meget vigtig fødevareafgrøde i højlandet i specielt Peru og Bolivia. Her har den været dyrket gennem de sidste 6.000 år i højlandsområder op til omkring 4.000 meter over havet. Der er først og fremmest det næringsrige frø, der anvendes, men også plantens blade kan anvendes som en grøntsag eller som salat. Quinoaplantens frø indeholder ikke blot stort set alle essentielle aminosyrer og et meget højt proteinindhold på mellem 7,5 og 22%, men har derudover også et fedtindhold på omkring 5%, baseret på overvejende de mest sunde fedtsyrer. Blandt fedtsyrerne findes omega-3-fedtsyren alfalinolensyre, der er meget vigtig for menneskets ernæring. (lånt fra Wikipedia)

Rigtig god søndag

Ingen kommentarer:

Send en kommentar